Kinderenoefentherapie

Kinderenoefentherapie op Auris Taalfontein

De ontwikkeling van een kind is altijd in beweging. De beweging van een kind is altijd in ontwikkeling. Kinderoefentherapie is gericht op de motoriek van kinderen.

Wat is Kinderoefentherapie
Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de Oefentherapie.  Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen wanneer deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren van het kind. Hierbij kan gedacht worden aan: niet goed meekomen tijdens de gymles, het buitenspelen maar ook aan moeite met kleuren en schrijven. De kinderoefentherapeut sluit tijdens de behandeling aan bij de activiteiten waar het kind moeite mee heeft. Spel en plezier in bewegen staan tijdens een Kinderoefentherapeutische behandeling op de voorgrond!

Aanmelding en behandeling
Na aanmelding bij een kinderoefentherapeut wordt aan het kind, de ouders/verzorgers en /of leerkracht gevraagd met welke activiteiten het kind moeite heeft.  Er is indien gewenst contact met eventuele andere disciplines, zoals de logopedist. Vervolgens wordt het motorisch func­tioneren van het kind onderzocht. Op basis van de hulpvraag en het motorisch onderzoek stelt de kinderoefentherapeut een behandeldoel en behandelplan op. Het verslag wordt met de ouders besproken zodat het voor hen duidelijk wordt op welke manier aan de hulpvraag gewerkt kan worden.

Tijdens de behandeling oefent de kinderoefentherapeut samen met het kind de verschillende onderdelen uit het behandelplan. Dit gebeurt altijd spelenderwijs waardoor het kind (weer) plezier heeft in bewegen. Aan ouders kan worden gevraagd om thuis bepaalde spelactiviteiten te herhalen. Gedurende de behandel­periode wordt het motorische functioneren van het kind regelmatig geëvalueerd met de ouders/verzorgers en betrokkenen.

Het doel van de behandeling is het vergroten van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind in zijn eigen sociale en fysieke omgeving. Plezier in bewegen staat daarbij voorop. In de oefenruimte en met behulp van speciaal voor hen ontworpen oefenmateriaal, leren kinderen spelenderwijs (weer) wat goed en gezond bewegen is. Met als resultaat een optimale ontwikkeling van het bewegen en het vertrouwen deze vaardigheden te kunnen gebruiken.

Dit zijn de Kinderoefentherapeuten werkzaam op de Auris Taalfontein:

Ik ben Daniëlle Kin en sinds 1998 werkzaam als zelfstandig Kinderoefentherapeut voor Auris, nu op Auris Taalfontein. Op deze locatie geef ik ook Kinderoefentherapie aan cliënten van de vroegbehandeling van Kentalis. Daarnaast ben ik werkzaam op een PI-school in Oisterwijk. Eerder heb ik 3 jaar een particuliere praktijk gevoerd in Tilburg. Op Auris Taalfontein zien we kinderen met allerlei hulpvragen: schrijven, motorische zelfstandigheid, motorisch zelfvertrouwen, balans, coördinatie of houdingsklachten. Maar ook de sensorische integratie. Het verbeteren van sensomotorische ontwikkeling is echt waar mijn hart ligt.

E-mail: daniëllekin@icloud.com

Tel.: 06-50617727

Ik ben Corine Mutsaers. Sinds 2010 werkzaam op Auris Taalfontein als kinderoefentherapeut. Daarvoor heb ik 28 jaar zowel met kinderen als met volwassenen gewerkt. De kinderen die problemen ervaren met het bewegen, worden in de praktijk met speelse oefeningen, die thuis makkelijk herhaald kunnen worden, begeleid naar een optimale motoriek. Zo kunnen de kinderen weer mee doen met de gymlessen, buiten spelen en goed leren schrijven. Maar ook kinderen met pijnklachten of houdingsproblemen worden in de praktijk begeleid. De laatste jaren kijken we extra naar de kleuters om te zorgen dat aan het begin van de schoolcarrière de motoriek al in de pas gaat lopen met de totale ontwikkeling.

E-mail:  c.mutsaers@auris.nl

Tel.: 06-51153312

Mijn naam is Maaike Wilhelmus en ik werk als Kinderoefentherapeut. Ik woon in Dordrecht, samen met mijn man en dochtertje. Na 9 jaar mijn eigen praktijk te hebben gehad, ben ik sinds mei 2016 bij Corine Mutsaers in dienst. Ik werk zowel in Zierikzee in de praktijk als op de Auris Taalfontein. Het werken met kinderen doe ik met veel plezier.

E-mail: m.wilhelmus1@auris.nl

Tel.: 06-57503436